06-42839274

Bel ons!

06-42839274

Stuur ons een berichtje

Waarom je beter met bewolkt weer de ramen kunt wassen

Inhoud

Eindelijk! De zon schijnt. Een nadeel van veel zonlicht buiten is dat je meteen ziet hoe vies je ramen zijn. Als je de ramen wast en de zon schijnt erop doe je het eigenlijk voor niets. Je krijgt vieze lelijke strepen en het ziet er ook nog eens niet uit! Hieronder volgen een paar tips hoe je het beste je ramen kan wassen.

De ramen wassen in handige stappen

Probeer de onderstaande tips eens. Je zult versteld staan van het resultaat.

  • Begin altijd met de binnenkant van de ramen. Vergeet niet de vloer af te dekken om hem te beschermen tegen water, als dit nodig is.
  • Werk zo min mogelijk gebukt want dat is niet goed voor de rug. Zet je emmer op een stoel, krukje of een huishoudtrapje.
  • Neem lauw water en doe er een scheutje afwasmiddel in. Dit ontvet lekker. Spiritus is natuurlijk ook prima.
  • Neem de spons, dompel hem in het water en knijp de spons lichtjes uit.
  • Begin met de omlijsting van de ramen schoon te maken. Het houtwerk of het kunststofkozijn.
  • Je wast de ramen van boven naar onder over het glas met de spons.
  • Vervolgens ga je de ramen droogtrekken met een trekker. Dit doe je horizontaal. Veeg na elke veeg de raamwisser af met een schone droge doek. Op die manier voorkom je strepen op het glas.
  • Je veegt de omlijsting droog met de droge doek.
  • Vervolgens doe je op dezelfde manier de ramen aan de buitenkant. Haal eerst het vuil van het raam door middel van een veger. Er kan zand en vuil op de ramen zitten die je niet altijd ziet maar die wel krassen in het glas kunnen veroorzaken.
  • Af en toe kan je extra de raamomlijstingen schoonmaken met een speciaal product voor pvc, hout of kunststof. Dit hoef je niet iedere keer te doen als je de ramen wast. Het product laat een laagje achter op het materiaal en beschermt het tegen weersinvloeden.

Gebruik geen chemische glasreinigers. Je krijgt een blauw waas op het raam en ze zijn ook nog eens slecht voor het milieu.

Ramen wassen doe je als de zon niet schijnt

Je kan het beste de ramen wassen als het bewolkt weer is. Of gewoon als de zon niet schijnt. In de zomer kan je het beste je ramen wassen als er nog geen zon op het raam gestaan heeft en de ramen niet opgewarmd zijn. Je krijgt dan geheid strepen op het glas. Als het vriest moet je ook oppassen. Gebruik niet te warm water om de ramen te wassen. Er kunnen barsten of scheuren in het glas ontstaan. Tot slot: mocht je zien dat je er na je harde werk toch strepen op het glas zitten, pak dan een krant en maak die tot een prop. Wrijf met de krant over het raam heen. Je zal zien dat alles gaat blinken en de strepen als sneeuw voor de zon verdwijnen.